[vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2356″ img_size=”full”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Badeværelse renovering

Overvejelser inden arbejdet påbegyndes

 

Der er mange overvejelser der skal gøres inden planlægningen af projekt ”badeværelse” kan gå i gang. Det gælder både hvis du skal renovere eller bygge et nyt.

 

Vi anbefaler at du overvejer følgende:

 

  • Læg et budget og afsæt 10–15 % til uforudsete udgifter.
  • Vil du benytte en rådgiver til at varetage byggeprocessen, f.eks. en entreprenør eller byggerådgiver?
  • Kan du bruge de eksisterende rør og afløb hvis du renoverer? Det er en stor omkostning at flytte dem.
  • Hvor kan du gå på kompromis, hvis det bliver for dyrt?

 

Hjælp fra håndværkerne

Vi giver dig her et lille overblik over hvilke håndværkere du sandsynligvis får brug for i processen:

 

  1. VVS-installatøren laver rør og afløb og monterer armaturer, vaske, toilet osv.
  2. Elektrikeren laver alle elinstallationer.
  3. Mureren støber gulv, lægger fliser på, pudser vægge m.m. Han lægger også silikonefuger til sidst.
  4. Tømreren sætter loft op og eventuelt vådrumsgips på væggene.
  5. Maleren finpudser vægge og maler.

 

Gør-det-selv?

Vi kan ikke anbefale at lave et badeværelse selv. Flere installationer i et badeværelse, skal udføres af autoriserede håndværkere. Langt de fleste opgaver i etableringen af et badeværelse er vanskelige og skal laves helt korrekt og efter gældende regler og love. I værste fald risikerer du at skulle lave det om. Det er også yderst vigtigt at alle regler er overholdt, så man undgår at forsikringen ikke vil dække eventuelle skader.

 

Hovedentreprenøren tager ansvaret

Du kan evt. alliere dig med en håndværksmester eller en entreprenør til at stå for hovedentreprisen. Han sørger for kontakten til de øvrige håndværkere, og at tidsplanen og økonomi overholdes, samt at kvaliteten er som aftalt. Han skal også informere dig hvis der opstår noget uforudset.

 

Love og regler om badeværelser

Det kan være en kompliceret proces at bygge eller renovere badeværelse, fordi der er mange regler og love på området.
Bygningsreglementet deler badeværelset op i to zoner: En vådrumszone og en fugtig zone.

Vådrumszonen er de områder, der dagligt udsættes for vand. Hele gulvet. Endvidere er vægge omkring bruseniche, håndvaske og badekar vådrumszoner. Brusenichen er en vådrumszone. Hvor meget af væggene omkring bruseniche der også er vådrumszone afhænger af, om du har badeforhæng eller faste vægge. Spørg din murer eller anden badeværelsesekspert.

 

Hvis dit badeværelse er lille, betragtes hele rummet som vådzone. Det gælder, hvis dit badeværelse er mindre end 3,25 m2. Generelt skal vægge og gulve kunne tåle fugt, og i vådrumszonerne skal de være vandtætte.
Ventilation

Er huset bygget efter 1972 er der et krav om ventilation på badeværelset. Det kan være en aftrækskanal eller et mekanisk udsugningsanlæg. Hvis dit badeværelse er placeret ud mod husets ydermur, skal der være et vindue, der kan åbnes; en dør; en lem eller en udluftningsventil.
Reglerne justeres løbende

Det er vigtigt at bemærke at reglerne på området løbende justeres og ændres. Vi tager derfor forbehold for oplysningerne og henviser til, at man altid tjekker op på gældende regler i Bygningsreglementet.

I udgivelsen SBi-anvisning 200 Vådrum beskrives, hvordan vægge og gulve, samlinger og rørgennemføringer skal laves, så de opfylder kravene i Bygningsreglementet. Kontakt din håndværker og forhør dig om de nyeste krav.
Skal jeg have byggetilladelse?

Du behøver som regel ikke en byggetilladelse når du vil lave nyt badeværelse, hvis du bor i hus. Dog er der en række regler hvis du ønsker at udvide badeværelset betragteligt eller rykker badeværelset til et helt nyt rum. Det kan være en god ide at tale med kommunen først.

 

Bor du i lejlighed, skal du som udgangspunkt have en byggetilladelse, med mindre der er tale om små ændringer.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Badeværelse MosaikBadeværelse KlinkerBadeværelse FliserBadeværelse IndretningBadeværelse DesignBadeværelse InspirationBadeværelse TilbudBadeværelse PrisBadeværelse RenoveringNyt Badeværelse

[/vc_column_text][vc_column_text]

HJEM – NYT BADEVÆRELSE – CASES – OM OS – HANDELSBETINGELSER – KONTAKT

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]